ARA

TMMOB MİMARLAR ODASI ANKARA ŞUBESİ
2025 YILI AJANDASI FOTOĞRAF YARIŞMASI
“Ben Çocukken(t)”

YARIŞMANIN AMACI VE TEMASI:

Bu yıl düzenlenecek olan TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi 2025 Yılı Ajandası Fotoğraf Yarışması’nın konusu olan “Ben Çocukken(t)” ile; katılımcıların çocukken kentlerin nasıl olduğuna ilişkin görüşlerini,  mimari ve toplum ilişkisini de barındıran dünden bugüne değişen zaman algısıyla birlikte kentlere dair bakış açılarını ve bunun fotoğraflarla dile getirilmesini öngörmekteyiz.

YARIŞMA KOŞULLARI:
A-Katılım Koşulları:

B- Kimlik:

Eser adlandırmaları 6 rakamdan oluşan bir RUMUZ – eser sıra numarası – eser adı – fotoğrafın çekildiği yer sıralamasıyla yapılmalıdır.  Bunların dışında fotoğrafların üzerinde başka herhangi bir bilgi, logo ve işaret yer almayacaktır. Katılımcılar rumuzlarını 6 rakamdan oluşturmalıdır.   Örnek (234567-1-Silüet-Ankara)

C- Fotoğrafların Gönderilmesi:

Yarışmaya fotograf.mimarlarodasiankara.org adresinden katılım sağlayabilirsiniz. Katılımcılar, katılım koşullarını kabul etmiş sayılır.   Tüm katılımcılar, belirtilen link üzerinden oda sicil numaraları, ad-soyad ve rumuz belirterek, fotoğraf yükleyecektir.

YARIŞMA TAKVİMİ:

Duyuru : 23 Eylül 2024

Son Katılma Tarihi : 25 Ekim 2024
Seçici Kurul Değerlendirmesi : 2 Kasım 2024
Sonuçların Açıklanması : 18 Kasım 2024
Ödül Töreni ve Sergi Açılışı: 3 Ocak 2025- Saat 18:30

Ödül Töreni ve Sergi Alanı: Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi

SEÇMELER:

Seçici Kurulun yarışmaya katılan fotoğraflar arasından, temaya uygunluk ve Türkiye ile sınırlılık açısından yapacağı ön elemenin ardından; 24 adet fotoğraf 2025 yılı ajandası için olmak üzere toplam 60 fotoğraf seçilecektir.

SEÇİCİ KURUL

Tores Dinçöz (Mimar, Mimarlar Odası Genel Sekreteri)

Derya Başyılmaz (Mimar, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı)

İsmail Coşkun (Mimar, Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi)

Cengiz Oğuz Gümrükcü (Fotoğrafçı, Fotoğraf Eğitmeni)
S. Hakan Görgün (Fotoğraf Sanatçısı, Mimar)
Sibel Acar (Fotoğraf Sanatçısı, Akademisyen)
Şirin Gazialem (Fotoğraf Sanatçısı, Akademisyen)

TELİF HAKLARININ DEVRİ:

– Katılımcı, dereceye giren ve ödül kazanmış olan fotoğrafların “Mimarlar Odası Ankara Şubesi” yayınlarında isminin ve eser adının kullanılması şartıyla kullanım hakkını verdiğini peşinen kabul eder. Buna bağlı olarak gerek Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu, gerekse diğer ilgili mevzuat gereğince ödül alan ve sergilenmeye hak kazanan eserinin/eserlerinin çoğaltma, işleme, temsil, umuma iletim haklarının ve yayımlanma haklarının kullanımı için “Mimarlar Odası Ankara Şubesi’ne izin/muvafakatname verdiğini kabul eder.

– Bu şekilde kullanılan eserler için, eser sahibi sonradan verdiği izni kesinlikle geri almayacağını ve eserin yukarıdaki şekilde kullanılmasını engellemeyeceğini veya bu izin/ muvafakat name için herhangi bir telif hakkı veya maddi, manevi talepte bulunmayacağını gayri kabili rücu kabul, beyan ve taahhüt eder.

– Ödül alan fotoğraflar, yarışma sonuçlandığı tarihten itibaren yer ve muhteva sınırı olmadan “Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin tanıtımlarında ve yayınlarında münhasıran ve bedelsiz olarak kullanılabileceği gibi yarışma sonuçlarının duyurusu için internet, görsel ve yazılı basın organlarında eser sahibinin ismiyle birlikte kullanılabilir.

– Ödül alan fotoğraflar Oda tarafından kitap olarak basılabilecek; gazete, dergi, TV, internet vasıtasıyla (Sosyal Medya) sanatçıların isimleri geçirilerek kullanılabilecek ve bu konuda katılımcıya ayrıca bir telif ücreti ödenmeyecektir.

– Gönderilen fotoğrafların tamamı yarışmacı tarafından çekilmiş olmalıdır. Başkasına ait görüntülerin olduğu gibi veya kısmen kullanılması durumunda ortaya çıkabilecek telif hakkı ihlallerinin tüm hukuki sorumluluğu katılımcıya aittir.

– Yarışmaya gönderilen fotoğraflarda görünebilecek insanların, fotoğrafının çekilmesine ve bir yarışmaya gönderilmesine, fotoğrafın internette (Sosyal Medyada) ve basılı yayın organlarında yayınlanmasına izin verdikleri kabul edilir. Söz konusu kullanımlardan dolayı ortaya çıkabilecek anlaşmazlıkların tüm sorumluluğu yarışmacıya aittir.

– Mimarlar Odası Ankara Şubesi, ödül kazanan fotoğrafların asıl dosyalarını katılımcıdan isteyebilir.

ÖDÜLLER:

Birincilik Ödülü : 15.000-TL
İkincilik Ödülü : 10.000.-TL
Üçüncülük Ödülü : 5.000.-TL
En fazla 60 sergileme (her biri) : 500.-TL

Birincilik Ödülü verilecek fotoğraf, albüm ajandanın kapağı olarak kullanılabilir. Ödül alan diğer fotoğraflarla birlikte sergilemeye değer bulunan tüm fotoğraflar sergide yer alacaktır. Ödülün yanı sıra tüm katılımcılara “Mimarlar Odası Ankara Şubesi Kültürel Katkı Belgesi”)verilecektir.

YARIŞMA SEKRETERLİĞİ:

Mehmet Burak Konkan (Mimar, Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri)

Fevziye Çevik Sarel (Gazeteci, Mimarlar Odası Ankara Şube Basın Danışmanı)

Ajandamız ticari amaç taşımayan, kendi giderlerini karşılayan bir kültür hizmeti olarak gerçekleştirilmektedir.

fotograf.mimarlarodasiankara.org

Şu an 1 kişi online | Hukuki Şartlar ve Gizlilik Hakları